Les més visitades

5.19.2014

Manifest de suport a la lluita contra la precarietat dels treballadors i treballadores de les subcontractes de Telefónica-Movistar.


El 29 i 30 de maig vaga a Cotronic i vaga de consum.
El 29 d'abril els i les treballadores de Cotronic, una de tantes contractes de Telefònica, van començar una valent lluita per intentar aturar la creixent precarització a on les empeny la insaciable recerca del màxim benefici per part de Cotronic i Telefónica-Movistar. Amb una vaga que va seguir el 90% de la plantilla, a una empresa on regnen les amenaces i la repressió laboral, Cotronic obre un camí que no podem deixar que es tanqui.

Cotronic ha engegat la maquinaria de la repressió i ha acomiadat ja a sis persones després de la vaga del 29 d'abril i l'anunci de noves jornades de vaga el 29 i 30 de maig. Els i les treballadores de Cotronic i Telefònica sentim una gran indignació, ràbia i tristor davant aquests acomiadaments que pretenen silenciar la protesta, tans sols aconseguint però agreujar el conflicte. Exigim a Cotronic la immediata readmissió dels treballadors injustament acomiadats. També li ho exigim a Telefónica-Movistar que no pot desresponsabilitzar-se de treballadors que li han prestat serveis durant 7 anys. No acceptem de cap manera la divisió artificial imposada per Telefònica, via subcontractació als seus treballadors i treballadores, que li permet fer xantatge de forma constant a plantilles fixes, subcontractades i “falsos” autònoms tot empitjorant-ne les seves condicions laborals, ja que sempre troba el camí perquè alguna persona faci el mateix treball pencant el màxim d'hores tot cobrant el mínim salari possible.
La lluita de Cotronic és la lluita contra el cruel xantatge al que ens veiem sotmesos els i les treballadores: precarietat o atur. O acceptem sous de misèria amb els que amb prou feines es pot viure, jornades laborals inacabables que no permeten tenir una vida més enllà de la feina, augment constant de la càrrega de treball que fa malbé salut i forces, pressions i amenaces que ens roben la dignitat...O acceptem aquestes feines que ens deshumanitzen o no tindrem res. Amb tot plegat juguen amb la nostra por a no saber quan tornarem a tenir un mitjà de vida i a que la societat ens deixi caure.

A Cotronic es lliura una batalla més en la lluita per la defensa d'una feina digne, la mateixa on s'emmarcava la lluita per a la readmissió d'en Marcos, acomiadat per Telefònica el 2011 per baixes mèdiques justificades el mateix mes que la direcció repartia beneficis milionaris entre els seus accionistes (BBVA, La Caixa, l'Alierta, etc.). Aquell acomiadament suscitava por a la plantilla i els engrescava a acollir-se a un nou Ero, que se sumaria als anteriors que destruïren 50.000 llocs de treball dignes. Aquests darrers han estat substituïts per d'altres més precaris, creats via subcontractació, mitjançant empreses com Cotronic.

Per a Telefònica hi treballen, a l'estat espanyol, centenars de milers de persones, repartides en centenars de contractes i subcontractes. Son treballadors i treballadores que dia rere dia donen la cara per Telefònica, però de qui aquesta se'n desentén gràcies a l'artefacte legal de la subcontractació.

A hores d'ara ningú no dubte en identificar subcontractació amb misèria. Amb aquest sistema les grans empreses i les administracions públiques assoleixen l'objectiu de convertir-nos en mà d'obra barata i manyaga, captiva d'un univers de precarietat i por. Les contractes, alhora, subcontracten la feina a d'altres empreses que la tornen a subcontractar a autònoms que en contracten d'altres. El resultat és una indefensió absoluta del treballadors i treballadores que resten atomitzats i sense drets.

La plantilla de Cotronic no lluita només contra la contracta sinó també contra la poderosa transnacional que els amenaça de no tornar-hi a treballar. Per tot plegat fem una crida a donar-los suport en la seva lluita per aconseguir unes condicions laborals dignes i la readmissió dels acomiadats.

Fem alhora una crida als centenars de milers de persones que treballen al grup Telefónica-Movistar q que donin suport, estenguin i s'afegeixin a la lluita dels seus companys i companyes. Davant l'estratègia empresarial de destruir plantilles per substituir-les per falsos autònoms, tan sols podem reaccionar lluitant plegats per la incorporació en plantilla de tot el personal subcontractat per tal de frenar l'espiral de precarietat.

Animem a moviments socials, organitzacions i col·lectius a que expliciteu la vostra adhesió a aquest manifest en suport a la vaga de Cotronic; i també a tothom a difondre i participar a les accions que es duguin a terme en el marc del conflicte.

  • 29 i 30 de maig vaga a Cotronic i vaga de consum: si t'han ofert instal·lar-te internet aquest dies demana endarrerir la data.
  • 29 de maig a las 19h manifestació a Plaça Catalunya.

Si voleu adherir-vos al manifest podeu fer-ho:

- mitjançant correu a marea_blava@riseup.net

- Enviant un DM al compte de @hhtelefonica
- Enviant un missatge privat per Facebook a la pàgina http://goo.gl/u2TR9t


Plataforma unitària per una feina digne a Telefónica-Movistar – Marea Azul

http://www.teleafonica.net/

Adhesions al manifest:


Associació Papers i Drets per a Tothom
CGT Telefónica
Comitè d'empresa d'ASCA-SORIGUÉ Barcelona
Comité Intercentros de Industrias Titán






3 comentaris:

  1. Toquem-los la fibra. Fem costat als treballadors que Movistar vol deixar a l'atur.

    ResponElimina
  2. replica chanel bags ebay replica hermes bags s6s59z1x82 replica bags wholesale this n7v58q5d35 luxury replica bags replica bags delhi replica bags in pakistan this contact form q3i63k5b45 replica bags nancy

    ResponElimina
  3. replica bags korea you can find out more j4o42t7w35 replica bags online pakistan replica kipling bags replica gucci h0u10z7z32 replica bags ebay replica bags cheap this content a7f17l8d86 replica bags from korea

    ResponElimina