Les més visitades

11.27.2013

Iniciem campanya per exigir a Telefónica-Movistar la creació d'ocupació digna


A Telefónica-Movistar prou subcontractació, tothom a pantilla!



Dijous 28 de novembre a les 18.30h treballadors i treballadores de Telefónica-Movistar es concentraran a les portes del WMC, allotjat a l'edifici de Telefónica de Portal de l'Àngel, Barcelona, per exigir a la companyia la creació d'ocupació digna i la fi de la repressió laboral i sindical.

Amb una concentració-cassolada, que comptarà amb la presència de Diego Cañamero (SAT), l'assemblea de treballadors i treballadores de Telefònica de Barcelona començarà una campanya per la creació d'ocupació i per exigir a l'empresa la readmissió de Marcos A., acomiadat per baixes mèdiques justificades; la readmissió d'Álvaro B., acomiadat per repressió sindical; i la fi de la repressió laboral tant a l'empresa matriu com a les contractes.


La campanya es basarà en accions simbòliques sorpresa, mediàtiques, que mostrin el rebuig de la plantilla als directius que gestionen Movistar, l'única ètica dels quals és l'augment incessant de beneficis, i que contracten a persones com Rato, Urgangarin, etc. mentre destrueixen ocupació digna per substituir-la per ocupació precària.

El lema "Falten 50.000+2" fa referència als 50.000 llocs de feina digna destruïdes mitjançant EROs, més els 2 acomiadats per malaltia i repressió sindical que continuen lluitant.

Des de la seva privatització el 1999, la companyia ha reduït la plantilla en uns 50.000 treballadors mitjançant ERO voluntaris. Aquesta eliminació de llocs de treball no respon a una menor necessitat de mà d'obra. Mentre que la plantilla fixa s'ha vist reduïda a uns 20.000 treballadors, el nombre de personal subcontractat que realitza treballs finals per a Telefónica no ha fet més que augmentar i es xifra en més 100.000 persones.

Mitjançant subcontractació, Telefónica no només disminueix els seus costos laborals sinó que es desresponsabilitza de les condicions en què treballa el personal subcontractat amb uns paràgrafs molt calculats en els contractes mercantils. La precarietat a la qual estan sotmesos els treballadors en les contractes de Telefónica contrasta fortament amb la pujada sense límit de les retribucions que reben els directius. Això porta a Telefónica-Movistar a intentar silenciar o reprimir el sindicalisme que li porti la contra en matèria d'ocupació.

El dia de la concentració es commemora que ja fa un any des de la fi de la vaga de fam contra l'acomiadament de Marcos A. per baixes mèdiques justificades. A data d'avui Telefònica-Movistar encara es nega a readmetre el treballador tot i que ha guanyat tots els judicis i malgrat el suport rebut per tots els parlamentaris d'esquerres, tots els sindicats i, organitzacions i moviments socials.

L'acomiadament de Marcos A. es va produir davant la negociació d'un conveni com a mesura exemplar del que podien ser les relacions laborals si no s'acceptava un nou ERO a Telefónica que facilités que la companyia pogués seguir desregulant ocupació.

Email: marea_blava@riseup.net

2 comentaris: