Les més visitades

2.18.2013

NOTA DE PREMSA 18/02/13

NOTA DE PREMSA



Treballadors i treballadores de Telefònica tornen a la vaga de fam durant el Congrés de Mòbils. 

Un cop fracassades les negociacions, torna la lluita per la readmissió d'en Marcos Andrés Armenteros, injustament acomiadat per baixes mèdiques.

 La reunió entre un grup de diputats del Parlament i el director general de Telefònica Catalunya, Kim Faura, va acabar sense resultats positius. La direcció de l'empresa continua negant-se a readmetre en Marcos Andrés Armenteros. Al final de la reunió dels diferents portaveus dels grups polítics d'ERC, PSC-PSOE, ICV-EUiA i CUP-AE van manifestar la seva voluntat de seguir defensant la readmissió d'en Marcos, donant suport a les accions que els treballadors i treballadores de Telefònica duran a terme. 

Després de les accions realitzades aquests dies, els treballadors i treballadores de Telefònica intensificarem la nostra lluita de cara fonamentalment al Mobile World Congress 2013 (MWC) que se celebrarà a Barcelona entre el 25 i 28 de febrer. 

Ens sembla del tot inhumà que les empreses de telefonia mòbil celebrin aquest esdeveniment fastuós sense escatimar cap mena de luxe mentre sotmeten a les seves plantilles a acomiadaments per baixa mèdica, com a Telefónica-Movistar, o ERO com el de Vodafone, que afecta més del 30% de la plantilla.

 El 23 de febrer, a partir de les 2 de la tarda, un grup de 15 treballadors iniciaran una vaga de fam per la reamisisó d'en Marcos fins a la fi del Congrés de Mòbils, el 28 de febrer. En aquest nodrit grup s'inclouen treballadors i treballadores de plantilla de Barcelona i Euskal Herria, treballadors de les subcontractes de Telefónica i companys i companyes recentment prejubilades. La vaga es realitzarà en els locals on es va realitzar l'anterior vaga de fam que va durar 23 dies, la seu del Comitè d'Empresa de Telefònica de Barcelona al carrer de Marquès de Campo Sagrado, 22. No obstant això, té previst traslladar-se a les portes del Congrés de Mòbils durant la seva celebració. 

La vaga de fam es mantindrà almenys fins a la finalització del Congrés de Mòbils el 28 de febrer, moment en què, d'acord amb les perspectives de negociació que s'hagin obert, es decidirà la seva continuació o no. 

La mateixa tarda del 23 de febrer, els vaguistes de fam i companys de Telefònica acudiran a la manifestació prevista (Fem-els Fora! Juntes Podem!), Sumant-se a la columna laboral que partirà des de la seu del Comitè d'Empresa de Telefònica. 

El dia 25, primera jornada del Congrés de Mòbils, tindrà lloc una jornada de vaga de la plantilla de Telefònica de Barcelona per poder inaugurar el Congrés tal com es mereix, reivindicant la fi dels acomiadaments per malaltia i la readmissió automàtiques dels acomiadaments declarats improcedents

Adjuntem un calendari complet amb totes les activitats previstes per als pròxims dies.

 Convidem als mitjans de comunicació a fer-se ressò d'aquestes accions i transmetre al conjunt de la ciutadania que la nostra no és una lluita puntual, o aïllada. És una lluita per la readmissió del Marcos però també una lluita perquè aquestes injustícies no es repeteixin en el futur. No podem permetre que grans empreses amb beneficis com Telefònica s'aprofitin de la reforma laboral per acomiadar injustament als seus treballadors i treballadores.

  

Barcelona, 18 febrer 2013



Plataforma Marcos-Readmissió 


Contactes de Premsa: 
Enrique Mosquera -660620669
 
Josep Bel - 639390710



Més informació:

BLOC: http://huelgadehambreentelefonica.blogspot.com.es

FACEBOOK: Huelga de Hambre en Telefónica
TWITTER: @ HHTelefonica
E-mail: huelgahambremovistar@gmail.com








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada