2.26.2013

Comunicat de suport de la FAVB


Benvolgudes companyes i companys.

                Rebeu la càlida salutació i l’expressió de la solidaritat de la FAVB amb la vostra lluita. Gràcies a la vostra tenacitat, cada cop més gent s’adona que el cas d'en Marcos resumeix la situació d'injustícia en què les grans corporacions – i uns poders públics servils i captius – estan sumint la població treballadora.           

Aquests dies, se celebra el Congrés mundial de telefonia mòbil. Les grans multinacionals del sector hi exposen productes, es disputen un sucós mercat, tanquen negocis. El nostre Ajuntament no para d'exhibir aquest esdeveniment com un èxit de la “marca Barcelona”, com l’exemple a seguir per sortir de la crisi. Però vosaltres coneixeu millor que ningú què s’amaga rere aquesta façana. Els poderosos executius que ocupen avui els hotels més exclusius dirigeixen companyies que acumulen immensos guanys tal com ho fa Telefònica: explotant mà d'obra cada cop més fragmentada, en condicions cada dia més precàries, a través d'interminables cadenes de subcontractació.

L’acomiadament d'en Marcos és, en aquest context, paradigmàtic. L’empresa s’hi entesta per fer valer el seu “principi d'autoritat”. Les tecnologies més avançades no reporten beneficis si no es materialitzen en mercaderies, en productes i serveis. Val a dir, sense vosaltres i la vostra feina. Al capdavall, parlem de lluita de classes.

Des del moviment veïnal no compartim el model de ciutat que les elits benestants ens volen vendre: una ciutat al servei d'esdeveniments intermitents i amb una mà d'obra barata i desprotegida. Ben al contrari, nosaltres creiem fermament que qualsevol projecte democràtic, progressista i sostenible és indestriable dels drets i llibertats del món del treball. Les nostres associacions de barri són testimoni dels estralls causats per la reforma laboral, de l’augment de l’atur i la pobresa que ha propiciat. Volem una ciutat i un país de justícia social.

Per això estem un cop més al vostre costat. Salut i força! Esteu donant tota una lliçó de solidaritat i de dignitat.

 25/02/2013

 Federació d’Associacions de Veïnes i Veïns de Barcelona (FAVB)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada