Les més visitades

12.22.2012

Una Marea Blava contra els acomiadaments

Anticapitalismo o barbarie: Una Marea Blava contra els acomiadaments: [En castellano]
Ahir la indignació dels treballadors i treballadores de Telefónica per la política laboral inhumana de l’empresa va torna...

Ahir la indignació dels treballadors i treballadores de Telefónica per la política laboral inhumana de l’empresa va tornar a sortir als carrers. La Marea Blava s’estén, i aquesta vegada, el crit contra els acomiadaments per baixes mediques justificades a Telefónica, es va sentir a diversos punts de l’estat amb concentracions a Bilbo, Girona, Madrid, Granada, entre d’altres.



A Barcelona l’acció va ser un nou Flashmob Sí, soy Rentable, el Flashmob 2.7. Unes 150 persones vam aturar el trànsit en formació silenciosa durant deu minuts, sota la mirada vigilant dels antiavalots, i vestides amb la que hem fet insígnia del nostre moviment, la samarreta blava. Aquesta vegada un nou símbol era protagonista, un símbol que ha nascut amb el desenvolupament de la lluita i que a partir d’ara mostrarem orgullosament: Un Stop Acomiadaments blau - està clar, senyors directius, volem apropiar-nos del color de Movistar per tornar-li la dignitat que les seves polítiques li estan robant. Volem que el blau no sigui el color d’un model empresarial nociu socialment, sinó que sigui un color per l’esperança, com ho és el verd de la PAH, el blanc de la Sanitat, o el groc de l’educació.


El Flashmob d’ahir estava convocat davant del Grup Godó per denunciar la censura mediàtica que imposa Telefónica-Movistar mitjançant el xantatge de la publicitat i que ha fet que una vaga de fam de 23 dies a una empresa clau de l’estat fos ignorada. Per això quan al final del flashmob va baixar una periodista de La Vanguardia a entrevistar-nos, una emoció quasi infantil va reforçar l’alegria habitual amb la que tanquem les accions. Aquesta emoció ens va portar, un cop conquerida La Vanguardia, a dirigir-nos a Catalunya Ràdio, on vam aconseguir la nostra segona victòria: una segona entrevista.

No sé què pensarien els activistes pel moviment obrer al S. XIX de que els seus successors de lluita, celebrem el ser entrevistats per un dels diaris més influents de la burgesia catalana. També seria molt interessant saber què esdeveniments considerava el moviment obrer del S.XIX com victòria parcial emocionant: “diguem què consideres una victòria parcial emocionant en la lluita social i et diré a quin capitalisme vius”.


Al nostre capitalisme de la societat de la informació, sinó surts als mitjans de masses no existeixes. Al capitalisme global en crisi, un acomiadament no és notícia. La notícia és la taxa, però no ens permeten que la notícia sigui el drama personal de cada nova persona que és expulsada del mercat laboral. Les persones accepten els acomiadaments com un mal necessari que els toca passar pel bé d’un sistema econòmic en vies de recuperació, d’acord amb el discurs dominant. Aquest discurs es reflexa en aquesta conversa per twitter, on un periodista de la premsa econòmica es queixava que haguéssim aconseguit fer notícia d’un “vulgar improcedent”.



Mentre avançàvem cap a Catalunya Ràdio, una companya de lluites que no treballa a Telefónica però que havia vingut a donar-nos suport, m’explicava que acabava de ser acomiadada. L’advocat m’ha dit – em deia somrient i fent broma – que ara els de Telefónica m’haureu d’ajudar a mi. Però això no hauria de ser cap broma. El capitalisme ha aconseguit durant tots aquests anys fragmentar el mercat de treball de forma que els treballadors i treballadores no puguem organitzar-nos per defensar el nostre dret a treballar. Ha desarticulat el suport mutu.


La companya ha estat acomiadada d’una empresa on ella era la única treballadora. No té la sort d’haver anat a parar a una empresa com Telefónica, on la plantilla gaudeix de condicions laboral dignes gràcies a la lluita de generacions anteriors; amb una plantilla de 20.000 treballadors, on si acomiaden a una treballadora hi ha centenars de companys que potencialment poden lluitar per la seva readmissió. Els directius de Telefónica, educats en l’economia neoliberal, són conscients d’aquesta força del número i la unitat; per això, entre d’altres estratègies de fragmentació, ha invertit molts esforços i diners en aconseguir reduir la plantilla de més de 70.000 a 20.000. Disminuir i fragmentar la plantilla és un objectiu clau per poder desarticular el moviment obrer dintre l’empresa; per poder impedir que fem accions com la d’ahir a Barcelona, coordinada amb d’altres ciutats de l’estat.


Nosaltres encara som encara suficients per reunir les forces i el talent necessari per pressionar i pressionar fins que l’acomiadament del Marcos (i la Mari Cruz) es converteixin en notícia, i de notícia tant de bo a readmissió. Però com a treballadors i treballadores no podem tancar els ulls al que passa fora de la nostra empresa. Tenim dues responsabilitats: lluitar contra les polítiques neoliberals a Telefónica i donar tot el nostre suport a les treballadores i treballadors que estan a la part del mercat laboral més castigada. Cal treballar cooperativament perquè el nostre nou símbol, Stop Acomiadaments, no sigui només una consigna sinó una realitat social.
Una 

5 comentaris:

  1. cheap mlb jerseys, http://www.cheapmlbjerseys.net/
    nba jerseys, http://www.nbajerseys.us.com/
    stuart weitzman boots, http://www.stuartweitzmanoutlet.us/
    winter coats, http://www.cybermondaydeals.in.net/
    ray ban sunglasses, http://www.ray-bansunglasses.eu.com/
    moncler jackets, http://www.nobis.us.com/
    coach outlet, http://www.coachoutletstores.com.co/
    ugg boots, http://www.uggbootscheap.eu.com/
    wellensteyn jackets, http://www.barbour.us.com/
    air jordan 11, http://www.airjordan11.net/
    coach outlet canada, http://www.coachoutletcanada.com.co/
    ray ban sunglasses, http://www.raybansunglassesonline.us.com/
    black friday deals, http://www.barbourjacketsuk.co.uk/
    montblanc pens, http://www.montblanc-pens.com.co/
    michael kors factory outlet, http://www.michaelkorsfactoryoutlet.us.org/
    jordan shoes, http://www.jordan-shoes.us.com/
    michael kors outlet, http://www.michaelkorsoutlets.uk/
    cheap nba jerseys, http://www.nbajerseys.net/
    canada goose outlet, http://www.canada-gooseoutlet.us.com/
    the north face clearance, http://www.thenorthfaceclearances.us.com/
    hollister, http://www.hollistercanada.com/
    roshe run, http://www.rosherunshoessale.com/
    cheap ugg boots, http://www.cheapuggboots.net.co/
    ugg australia, http://www.uggoutlet.in.net/
    louis vuitton, http://www.louisvuitton.in.net/
    cai20151015

    ResponElimina
  2. شركة تنظيف السجاد في ابوظبي
    تنظيف السجاد يختلف من شركة إلى أخرى إذ أن بعض الشركات ليس لديها أمانة وإخلاص في عمليات تنظيف السجاد وقد تستخدم منظفات تسبب إتلاف وبرة ونسيج السجاد، لذلك يجب التأكد من أمانة وإخلاص وحرص الشركة التي سوف تعتمد عليها في تنظيف السجاد على تنظيف السجاد بشكل صحيح وبنتائج سليمة دون إصابة السجاد بالأضرار، وفي شركة تنظيف السجاد في ابوظبي الاهتمام كبير في اختيار ما يناسب السجاد من منظفات مستخدمة كما تلجأ الشركة في غالب الأمر إلى التنظيف بالبخار الذي أثبتت كافة النتائج انه آمن تمامًا وغير ضار بالسجاد وله قدرة تنظيف كبيرة جدًا، إذا كنت تخشى على رونق سجادك أثناء عمليات التنظيف اتصل بنا نحن نضمن لك سجاد نظيف وسليم.
    شركة تنظيف السجاد في دبي
    بشرى لمحبي التميز والحصول على أعمال تنظيفية مبهرة يسر شركة تنظيف السجاد في دبي أن تقدم لكافة عملائها عروض تنظيف سجاد مميزة، كما أنها تقدم خصم 03 % على كافة الأسعار الخاصة بتنظيف السجاد والموكيت داخل دبي، أنها فرصة لا يمكن تفويتها وخصوصًا أن شركتنا متميزة للغاية في تنظيف السجاد وتستخدم أحدث الأجهزة المتاحة على مستوى العالم فلدينا أفضل أجهزة اللباد وأكفء معدات وماكينات تنظيف سجاد بالبخار، لدينا مكانس كهربائية ذات قوة شفط شديدة، لا تقلق أن سجادك أمانة عندنا نبدأ بتنظيفه ونسلمه لك نظيفًا عطرًا، اتصل وأحصل على عروضنا.
    شركة تنظيف السجاد في الشارقة
    شركة تنظيف السجاد في الشارقة قادرة عزيزي العميل على تنظيف سجاد وموكيت منزلك والمجلس الخاص بك وسجاد شركتك أو مكتبك بكل احترافية ودقة دون أي أضرار متوقعة فنحن نستخدم طرق متنوعة في التنظيف أشهرها تنظيف السجاد بالبخار وهي طريقة جميلة جدًا لا تتسبب في بعثرة المكان ولا تستدعي استخدام كميات كبيرة من المياه لإتمام عمليات التنظيف وإنما يتم التنظيف بهذا البخار الذي يعد في نفس الوقت مطهر ومعقم للسجاد، أما بالنسبة لأسعار الشركة فنحن شركة تنظيف سجاد رخيصة تسعى لإرضاء العملاء وكسب حبهم واحترامهم، أرقام الشركة متوفرة لكل مقيم بالشارقة.
    شركة تنظيف السجاد في عجمان
    السجاد من المنسوجات التي تحتاج عناية كبيرة واحترافية أثناء التنظيف لذلك يجب الحرص الشديد على التعاقد مع شركة تنظيف سجاد معروف عنها الكفاءة والخبرة في تنظيف السجاد مثل شركة تنظيف السجاد في عجمان التي تتسم بالالتزام التام بالمواعيد المتفق عليها والحرص الكبير على عدم إتلاف وبر السجاد أثناء التنظيف فلا تلجأ بتاتًا إلى الفرش ذات الملمس الخشن لأنها تزيل وبر السجاد بشكل قاصي وتعتمد الشركة على ماكينات التنظيف البخاري الذي لا يحتاج إلى تغيير مكان السجاد بل يمكن تنظيفه في موقعه ببساطة شديدة ويتم هذا الأمر في وقت قليل للغاية، والنتائج سوف تتعامل مرارًا وتكراراً مع شركتنا.
    شركة تنظيف السجاد في العين
    بذكر شركة التميز في تنظيف السجاد نعني شركة تنظيف السجاد في العين ومما جعلها متميزة في هذا المضمار ما يلي ذكره:
    • لديها طاقم تنظيف سجاد مميز وعلى قدر كبير من الكفاءة والخبرة.
    • الإخلاص والأمانة وإتقان العمل صفات سائدة بين كافة العاملين بالشركة.
    • اتباع وسائل وتقنيات تنظيف سجاد مبتكرة مثل تنظيف السجاد بقوة البخار.
    • اختيار أنواع من المنظفات الخاصة بالسجاد ذات المكونات الآمنة وغير الضارة لا بالسجاد ولا الألوان الخاصة به.
    • وضع لمسة لطيفة بعد كل عملية تنظيف سجاد ناجحة بتعطير السجاد بمعطرات ذات روائح جميلة ودائمة.
    عزيزي العميل أنه لشرف لنا تعاملك الكريم معنا، فقط تواصل معنا واترك العنوان الخاص بك في مدينة العين وسوف نقدم لك أفضل تنظيف سجاد في أقصر وقت ممكن وبنتائج ممتازة.
    https://sharjahclean.com

    ResponElimina